EconI.T.PsihoRomaniaUmor

Despre Copyright in Romania

Motto:
Inspiration is more important than imagination or transpiration… 

Foarte multa lume vorbeste despre copyright dar la fel de multa lume vorbeste PROST.

Drepturile de autor
sau copyright (anglicism care se pronunță [ pron. copiraĭt ] ) reprezintă ansamblul prerogativelor de care se bucură autorii cu referire la operele create; instituția dreptului de autor este instrumentul de protecție a creatorilor și operelor lor.

Dovada ca nu se face copyright de calitate este ca este foarte prost platit, ca reclamele sunt proaste, recloamele sunt enervante si ca in final produsele care se vand sunt de cea mai proasta calitate, care este de fapt segmentul basic.
Evident ca in lipsa unor reclame, idei, concepte, slogane, logo-uri, campanii inteligente vom avea parte de o publicitate facuta in sila, in scarba, “sa fie”, “asta merge mereu”, “merge si asa”, “prostul o haleste”, “asta functioneaza si la noi”, plus reclame importate cu mutre de prin tari civilizate, cu reclame   traduse, cu aceleasi voci, cu aceleasi clisee muzica, idei muzica de background care o ascultam acum 10 ani 🙂

Cum functioneaza treaba:
Agentiile de publicitate angajeaza pe banda rulanta, au angajati tratati ca sclavii, ca niste roboti idioti, ei nu au procent din firma, ei au doar un salariu din care sa supravietuiasca. La intervale neregulate de timp dar frecvente, sunt dati afara (se schimba sangele), evident agentiile in afara de “teambuilding” si alte dictoane corporatiste stil “familia noastra” uita sa faca traininguri, sa creeze relatii de prietenie sau intelegere, pur si simplu este o ticalosire a liberului arbitru.

La randul lor si angajatii pe posturi de creatie nu se grabesc sa fie prea iventivi, mereu au probleme cu salariul, munca din pasiune pentru domeniu este aproape de zero, atunci creativitatea se industrializeaza intr-un “Different day, same shit”

Dincolo de agentiile de publicitate din Romania, mergem la partea de consultanta.
Eeee.. aici este si mai amuzant, acolo cand pretinzi taxa de consultanta, pe ora, pe proiect sau pe orice altceva ti se rade in nas, cum sa iti dea tie pe cateva ore de consultanta cat il plateste pe un sclav al sau care ii cara sacosele de la market o luna intreaga.. asa ceva nu exista

Asa ca, dragi inteligenti si creativi, nu va mai spuneti ideile gratis, ideile COSTA, am avut de multe ori “placerea” sa impartasesc din indeile si informatiile care le am si nu am vazut nici macar un “MULTUMESC” ca sa nu zic de “o ciorba”.

Dupa cum se vede, copyright in Romania este la un stadiu primitiv si jenant, actualii proprietari de companii sau manageri isi freaca mainile bucurosi ca afla idei si creatie gratuit de la romanasii nostrii mult prea naivi care isi vand gratis sau prea ieftin ideile.

Si ca sa va dati seama cat de nesimtiti sunt cei din agentiile de publicitate, acestia organieaza concursuri de idei cu niste premii jenante in care se fura idei la greu, adica toata lumea trimite idei si scenarii si poze si tot ce vrei in materie de creatie la un pret aproape GRATIS, adica 2-3 premii acolo, o camera foto mai amarata pana in 200 Euro, un telefon, sau niste produse, si prostimea, muuuulta multa trimite si trimite gratis.

Deci o idee de firma de facut in Romania: Firma de Copyright, si organizezi tot felul de concursuri de creatie in care dai niste premii acolo, sa fie, si printre miile de idei, gasesti niste idei de milioane pe care le platesti cu niste nimicuri, sepci, tricuri, CD-uri, invitatii la evenimente cu artisti expirati de 20 de ani care ajung la noi cand nu mai sunt in topuri, sau orice nimic ieftin!

Related Articles

2 Comments

  1. Daca este sa o luam logic, cum ar fi la mine, tot ce am pe blog imi apartine ca drepturi de autor.Exceptie facand imaginile, sau mici citate la care le pun sursa.Acum, blogul este normal al wordpressului.Acesta isi ia toata faima [vizite, trafic, etc.]Deci ma pot considera un scrib de ala, ca in vechime, unde stau [ imaginar vorbind] langa altii 1000 scriind pergamente intregi.

  2. Hai sa nu fim asa de nedrepti, wordpress iti asigura hosting-ul gratuit, mai mult are platforma de indexare in google care te scoate cu mult inaintea celorlalti si bineanteles, ce te opreste sa iti pui reclama in WordPress? Poti sa pui tot felul de bannere, gif-uri animate… asa ca nu te poti plange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close