EconI.T.PsihoUmor

Google + / Prima zi de testare – review incomplet si personal, nimic oficial

Facebook Romania 🙂

De la prima ora a zilei s-a anuntat cea mai rea zi din istoria Facebook, este doar inceputul, pe bursa banuiesc ca actiunile la Google au inregistrat cresteri iar cele de la Facebook caderi, nu am intrat inca sa analizez ce se intampla dar mai tarziu o sa postez si niste grafice cu ce se intampla pe Wall Street, personal anticipez ca Facebook este in panica, deocamdata la ora aceasta Facebook se tine bine, actiunile Microsoft au crescut cu 2.13% si cele Google cu numai 1.6%.
Pentru cei care nu stiu, Facebook este in cardasie cu Microsoft, Facebook ruleaza pe un monstruos MySQL care se pare ca va fi motivul principal al infrangerii Facebook de catre Google+, aceste baze de date relationale ale MySQL scartie foarte tare si abea fac fata volumului de lucru actual, Michael Stonebraker (unul dintre cei mai importanti pionieri ai bazelor de date) afirma ca : “”Facebook has split its MySQL database into 4,000 shards in order to handle the site’s massive data volume, and is running 9,000 instances of memcached in order to keep up with the number of transactions the database must serve.””

La celalalt antipod, Google+ pare a se afla sub amenintarea epuizarii spatiului de stocare pe hard disk-urile lor datorate in buna parte “freneziei” cu care utilizatorii se conecteaza la Google+ si incarca continut (mai ales poze la o calitate foarte buna!), succes pe care Google+ se pare ca nu se astepta sa il aibe!

Azi am primit invite-ul la Google+ de la DJ Antena, maximul de invite-uri 8 persoane, posibil ca restrictia sa mai existe azi sau nu.
Aveam deja cam toate serviciile Google activate, de la Gmail, Picasa pana la Analytics, plus interconectare cu aproape toate retelele sociale si servicii posibile de pe Internet cu Google asa ca tot ce s-a intamplat a fost simplu si firesc.

Pozele incarcate in Picasa sunt de 10 ori mai clare si mai frumoase ca cele de pe Facebook, navigarea este mult mai placuta si mult mai rapida decat pe Facebook, mai mult imi place foarte mult modul intuitiv si placut cum sunt plasate pozele, fara reclama, fara menu-uri plicticoase fara jocuri.

Imi place foarte mult separarea pe circles si diseara am sa pornesc un hangout, este un chat foarte frumos si performant, real time cu Webcam care integreaza Youtube, practic un youtube mai avansat conectat social, este un chat perfect, practic mult superior chatului de pe Facebook, dar neconcurand direct segmentul de messenger Yahoo sau Skype, pot sa va confirm calitatea este EXCELENTA

Din punctul meu de vedere, pare cam saracacios, dar parcurgand cu rabdare sunt o multime de optiuni care ma fac sa imi reconsider opinia din “saracacios” in “minimalist” care de fapt este trendul cel nou lansat de fapt de 10 ani de Apple odata cu iPod pana la browserul Safari, asa cum vedeti tendinta imitarii lui Apple este constanta 🙂

Iata alte cateva chestii tari cu care Google o sa ii ia piata lui Facebook:
– In primul rand, surprinzator pentru multi din voi o sa pun Google +1, noua modalitate de ordonare a eligibilitatii si relevantei in Google, pe moment pare ciudat asta dar asta este viitorul, votarea si optiunile
– Un loc important este modalitatea de a iti gasi si adauga prietenii in circles cu “drag and drop”
– Grafica, mult mai placuta, eficienta, functionala si efectiva, mult mai practic decat facebook-ul
– Locul aerisit, fara reclame, joculete, grupuri si alte balarii care fac sa arate actualmente Facebook destul de tare ca Hi5-ul
– noutatea
– caracterul privat, securitatea innformatiilor, mult mai destept si mai rafinat decat la FaceBOok, pot sa spun ca navigarea printre meniurile de utilizare ale Google+ este mult mai placuta si eficienta, daca se face un test in acest sens Google+ castiga detasat!
– Dinamica! Google+ are o dinamica si o functionalitate mult mai avansata, paginile se incarca rapid placut precis si nu se incarca greu si aiurea ca la Facbook
– SEO (search engine optimise) – ul, da, nimeni nu o sa mai vrea sa adune Fani si Frends si like-uri degeaba daca nu iesi primul in Google, iesi primul in Google, te imbogatesti, in Facebook degeaba faci audienta ca nu te imbogatesti decat in rare cazuri succesul in Facebook este si succesul in business, pe cand succesul in Google este clar succesul in business
– Limba Romana! Deci ai limba ta mult mai clara si mai placuta decat limba engleza de la FaceBook, asta inseamna ca este prietenos cu utilizatorii care nu cunosc limba engleza
– Facilitati superbe de back-up si download fisiere de dimensiuni mari, poti sa iti salvezi toate pozele simultan in arhiva zip!!! Mai mult se pot salva cam tot ce se intampla, statusuri, conversatii, postari, informatii, aproape TOT, lucru aproape inexistent desi este foarte necesar.

As vrea totusi sa mai adaug aici un fenomen nou, social, anume acela al adaugarii prietenilor in Google+ Circles, dupa cum probabil stiti Facebook limiteaza numarul de conectari zilnice, ei bine la Google+ pe langa dragalaseni intuitiva “drag & drop” se adauga din start toti prietenii cu care ai comunicat pe mailul de la G-mail, adica din start 1 miliard de utilizatori.

Daca la Facebook adaugi maxim 10 oameni care nu sunt in “reteaua” ta, ei bine aici cu “Google+ Circles” ierarhia / secgmentarea sau chiar si fragmentarea sociala este de cu totul alta factura permitandu-ti sa adaugi chiar si.. 1000 de prieteni noi pe zi!

Aici este vorba despre celebrul “HYPERACTIVE ENGAGEMENT” rezultat din cauza celebrului sindrom ADHD care se pare ca acapareaza complet noua generatie cu varstele sub 30 ani!

ADHD (în engleză Attention Deficit Hyperactivity Disorder) înseamnă Deficit de Atenție / Tulburare Hiperkinetică și este una dintre cele mai frecvente afecțiuni comportamentale întâlnite la copii și adolescenți. Studiile arată că un procent de 5% din copiii de vârstă școlară prezintă simptome ADHD (1-2 din copiii dintr-o clasă de 30).
ADHD debutează în copilărie și poate persista și la vârsta adultă. Deși la unii copii simptomele ADHD dispar odată cu înaintarea în vârstă, în jur de 60% pot prezenta simptome și la vârsta adultă.
ADHD afectează sexul masculin mai mult decât pe cel feminin.
Raportul băieți:fete este 4:1. Diagnosticul la fete este mai dificil, căci predomină forma ADHD cu inatenție. ADHD poate fi tratat numai medicamentos.
Conform studiilor, fără tratament, 30% dintre cei care suferă de ADHD merg către delincvență juvenilă. Dacă nu au inteligență superioară, o familie care să-i susțină, dacă părinții sunt șomeri, dacă nu au suportul educațional și material, ajung să comită infracțiuni.

Se observa asadar MATURITATEA tehnologica a legendarului Google, versus petrecaretul Zuckerberg care nu stie decat joculete si meniuri nesigure. Mai mult decat atat, am simtit software-ul bine facut, solid, responsabil, securizat si bine gandit al lui Google in comparatie cu “balciul” Facebook orchestrat de Microsoft.

Microsoft isi mai taraste si el cum poate corporatia pe spatele Facebook si Twitter, pe sarmanul Twitter l-a incarcat cu proiectul Tulalip care spera sa dea lovitura dar lumea deja nu prea se mai uita la Twitter, Google+ o sa ii omoare repede si pe Twitter si pe Facebook, in maxim un an

Nici Google nu este usa de biserica, dimpotriva, se pregateste sa introduca Google+ games, au inceput deja cu celebrul Angry Birds portat pe Android HTC, au foarte multe job oppening-uri pentru aceasta zona

Printre chestiile ironice se numara faptul ca foarte multi angajati ai Facebook si-au deschis zilele acestea profil pe Google+, desi multe conturi de Facebook au fost sterse cand utilizatorii au postat informatii despre Google+ deoarece “fac prea multa reclama!” , alta chestie ironica este ca Google+ este mai gay, adica mai destinat Femeilor (woman`s friendly) decat Facebook.

Cum adica fac prea multa reclama cand toate firmele au fanpage-uri cu concursuri cu promotii si acei useri de facebook nu au facut nici un spam sau reclama pe profilele altor oameni!
Founder/CEO
+Mark Zuckerberg

Executive Team
+Christopher Cox (VP, Product)
+Lori Goler (VP, Human Resources & Recruiting)
+Dan Rose (VP, Partnerships & Platform Marketing)
+Sheryl Sandberg (Chief Operating Officer)
+Elliot Schrage (VP, Global Comm., Marketing & Public Policy)
+Mike Schroepfer (VP, Engineering)
+Bret Taylor (Chief Technology Officer)

Directors
+Kate Aronowitz (Director of Design)
+Ethan Beard (Director of Facebook Developer Network)
+Peter Deng (Director of Product Management)
+David Fisch (Director of Business Development)
+Debbie Frost (Director of Comm./Public Affairs)
+Justin Osofsky (Director of Platform Partnerships)
+Blake Ross (Director of Product)
+Alex Schultz (Director of Growth)
+Vaughan Smith (Director of Corporate Development)

Product
+Paul Adams (Product Manager)
+Eric Antonow (Product Marketing)
+Will Cathcart (Product Manager)
+Luke DeLorme (Product Manager)
+Rohit Dhawan (Lead Product Manager, FB Pages)
+Naomi Gleit (VP, User Feedback)
+Adrian Graham (Product Manager, FB Questions)
+Cat Lee (Platform Product Marketing)
+Sam Lessin (Product Manager)
+David Recordon (Senior Open Programs Manager)

Engineering
+Keith Adams (Software Engineer)
+Aditya Agarwal (Engineering Director)
+Arjun Banker (Software Engineer)
+Jing Chen (Software Engineer)
+Brent Goldman (Software Engineer)
+Benjamin Golub (Engineer, Platform)
+Adam Hupp (Software Engineer)
+Pedram Keyani (Engineer, Site Integrity)
+Tobie Langel (Software Engineer)
+Justin Mitchell (Engineer, FB Photos)
+Zach Rait (Engineer, Infrastructure)
+Arthur Rudolph (Software Engineer)
+Yariv Sadan (Engineer, Mobile)
+Luke Shepard (Engineering Manager)
+Mike Vernal (Engineer, Platform)

Design
+Nathan Borror (Product Designer)
+Eric Fisher (Social Design Strategist)
+Rob Goodlatte (Product Designer)
+Drew Hamlin (Product Designer)
+Greg Hoy (Design Recruiter)
+Francis Luu (Product Designer)
+Adam Mosseri (Product Design Manager)

Partner/Developer Relations
+Jeff Bowen (Platform Developer Relations)
+Jacqueline Chang (Strategic Partner Manager)
+Andy Katzman (Platform Partnerships)
+Vadim Lavrusik (Journalist Program Manager)
+Andy Mitchell (Strategic Media Partnerships)

Mobile
+Erick Tseng (Head of Mobile Products)

Research
+Pete Bratach (Technical Writer)
+Sean Bruich (Monetization Analytics)
+Cameron Marlow (Data Scientist)

Advertising/Marketing
+Kevin Colleran (Sales)
+Todd Miner (Head of Sales IT)
+Eric Toda (Ad Ops, Global Marketing Solutions)

Recruiting
+Richard Cho (Recruiting Manager)
Iata pozele cu meniurile de aici, va incurajez sa il folositi, este mult mai placut decat Facebook, cel putin pozele sunt excelent pastrate si clare!

pentru cei care vor sa citeasca mai mult, ia de aici:
http://www.jeffbullas.com/2011/07/19/7-reasons-why-google-drives-hyperactive-engagement/

Tags

Related Articles

5 Comments

  1. am primit si eu invitatie si mi-a facut cont, am inteles ca este in teste, si momentan nu-mi place cum aratya sau functii.

  2. Merge frumos, ieri l-am incercat jumate de zi, ca eram la birou si na.. cand am ajuns acasa l-am tot incrcat, merge frumos, probabil cand se umple ca Facebook o sa dea rateuri, dar vedem, pana atunci vad ca merge bine si nu este saracacios 🙂 se umple el cu joculete d-alea addictive

  3. Imi place articolul si chiar am gasit o logica si argumente de folos…
    O zi minunata iti doresc

  4. My SQL apartine intr-un fel lui Oracle….
    Teoria cu Microsoft cam trebuie refacuta….
    Google cica ar utiliza asta:
    “Bigtable is a distributed storage system (built by Google) for managing structured data that is designed to scale to a very large size: petabytes of data across thousands of commodity servers.
    Many projects at Google store data in Bigtable, including web indexing, Google Earth, and Google Finance. These applications place very different demands on Bigtable, both in terms of data size (from URLs to web pages to satellite imagery) and latency requirements (from backend bulk processing to real-time data serving).
    Despite these varied demands, Bigtable has successfully provided a flexible, high-performance solution for all of these Google products.”

    Oricum, inceputul este promitator pentru Google+. Sa-i tinem pumnii.

  5. Desigur, in cinstea proaspatului lor succes am mai dedicat un post despre acest “conflict” din perspectiva singularitatii, dupa mine Facebook nu are nici o sansa, poate daca se intampl ceva extraordinar fantastic mai are o sansa, dar sansele dupa mine ale Facebook sa castige VS. Google sunt 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Close
Back to top button
Close