Econ

Limite…

Un om este cat se poate de simplu, trebuie sa isi cunoasca limitele trebuie sa isi cunoasca potentialul trebuie sa isi cunoasca valoarea.
Daca la un punct vei fi ispitit sa apesi pedala de acceleratie la 240Km/h si vezi mutrele celor din jurul tau contorsionandu-se de frica vei stii ca esti un erou, dar nu abuza, orice abuz aduce neplaceri, o janta, un cauciuc un spoiler, un far sau o luna in spital in ghips.
Omul se creioneaza in jurul circumstantelor in care traieste si se nuanteaza, definirea lui ca entitate intre limitele fizice pe care multi idioti nici macar nu au habar, 11 secunde la suta de metrii, 50 de flotari corect facute, capacitatea de a astepta (garda) 3 ore fara ca sa i se para ca timpul este apasator, cat timp iti poti tine respiratia (sau cati metri poti sa inoti sub apa), 1 minut si 50 de secunde, cat de departe poti sa sari sau cat de departe vezi cu ochii un semn.
Pentru multi un scop in viata este sa isi depaseasca limitele pentru altii insa poate fi mai profitabil sa isi armonizeze aceste limite cu circumstantele in care traiesc, este uneori usor nazist sa iti alegi prietenii pe criterii matematice si cu adevarat uman sa ii asculti muzica acelui om.
Civilizatia inseamna drepturi din plin minoritatilor, oamenii inca nu inteleg ca ar trebui sa se bucure de diversitatea celor care sunt in preajma lor, un om diferit iti aduce un fel de a intelege mai performant al maine-lui .
Limitele nu trebuie sa fie niste colturi sau unghiuri care sa intepe si sa doara, limitele ar trebui sa ramana rotunde suple si evanescente intro culoare verde deschis, o portiune in care excesele sa nu fie teribilisme ci simple dorinte de perfectiune, a face un lucru de calitate, mai bun, mai durabil si care sa  devina mai frumos odata cu trecerea timpului.
Limitele sunt bune sa le cunosti, sa le intelegi, dar nu sunt bune sa petreci prea mult timp cu ele, ele trebuiesc lasate linistite la un nivel unde intelegerea si performanta arata shic, adica nu orbesc dar nici nu palesc, au culoare si parfum discret de care poti sa iti aduci aminte cu placere inainte de a lasa cartea pe noptiera sau a opri din functionare electrocasnicul de care iti face placere inainte de culcare, fie ca este radio, computer, dildo, TV, sau ipod.

Related Articles

2 Comments

  1. Exemplul cu 220 km/h e cam teribilist asa, eu una m`am kkt pe mine la 180, deci nu e o limita pe care sa o incerce cineva cu mine langa :)).

    Imi place cum ai gasit balansul acela intre ceea ce e si nu e o limita. Nu cred sa fie vreo perspectiva mai echilibrata ca a ta asupra limitelor. Ai atins de toate, de la general la particular, la chestiunile zilnice. Bine, poate doar domnul Plesu sa fi gasit o perspectiva si mai armonioasa :))

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close